Het Hinsz orgel in de Bovenkerk.
Het Hinsz orgel in de Bovenkerk. Nick de Vries

Orgelpad Kamper Ui(t)dagen

Cultuur

KAMPEN - In het kader van de Kamper Ui(t)dagen worden donderdag 11 augustus weer de jaarlijkse 'Kamper Orgelpad-dag' gehouden. Op diverse locaties in de binnenstad van Kampen  zijn orgels te beluisteren en te bespelen.

Vanaf 10.00 uur zijn geopend: de Bovenkerk (Hinsz en Reil orgel), Burgwalkerk (Zwier van Dijk orgel), Broederkerk (van Gruisen orgel) Buitenkerk (Hinsz orgel) Lutherse kerk (Naber-Proper orgel), Nieuwe kerk (Pels-Nijsse orgel) en de Poortkerk (de Koff & zn orgel). Bezoekers met wellicht enige ervaring, die een stuk(je) hebben voorbereid, kunnen onder begeleiding van de registranten hun kunsten ten gehore brengen.

De orgels zijn te bespelen tussen 10.00 en 16.00 uur, waarbij een middagpauze van 12.30 tot 13.30 uur aangehouden wordt.

In de Bovenkerk geeft de Kampense organist Sander van den Houten enkele korte concertjes gedurende die dag. Mogelijk worden in de andere kerken ook concertjes georganiseerd. Tijden hiervan worden bij de betreffende kerken aangegeven.

's Avonds is van den Houten te beluisteren in het kader van de zomeravondserie en dat is tevens het slotconcert van de 'Kamper Orgelpad-dag'.

Het concert begint om 20.00 uur.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 9 uur geleden