Afbeelding
Marc Maurer

Zeer grote brand legt fietsenwinkel in de as

112

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Het centrum van IJsselmuiden is woensdagavond opgeschrikt door een zeer grote brand bij Mulder Tweewielers aan de Veenstraat. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen asbest in het pand aangetroffen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand ontstond omstreeks 18.30 uur. Omdat de omringende panden gevaar liepen, rukte de brandweer uit met groot materieel. Zo werden vier tankautospuiten, twee hoogwerkers en een WTS 500 en 1000 voor het watertransport. De brand werd bestreden door brandweerkorpsen uit IJsselmuiden, Kampen en Zwolle. De rookwolken waren in de wijde omtrek zichtbaar.

Fietsenwinkel Mulder is in de dagen voor Oud en Nieuw een verkoopadres voor vuurwerk. Volgens voorlichter Diana Ingeklaar van Regio Veiligheidsregio lag er nog een heel klein beetje vuurwerk. “Maar dat was minimaal.” Het aangrenzende pand van Slagerij Van Ingen liep ook gevaar. De eigenaar besloot onmiddellijk om gasflessen in veiligheid te brengen. Uiteindelijk is het gelukt om de omringende panden veilig te stellen. Even na 22.00 uur is het sein brandmeester gegeven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding