Een rietplantmachine van gebroeders Visscher legt de rietvelden aan. Archieffoto.
Een rietplantmachine van gebroeders Visscher legt de rietvelden aan. Archieffoto. Aangeleverd.

Vereniging Behoud Vrije Natuur blij met aanpassingen door Bypass

Algemeen

KAMPEN - De Vereniging Behoud Vrije Natuur laat in een ingezonden brief aan De Brug weten blij te zijn met de ontwikkelingen rondom het gebied van de Bypass. Volgens Frans Mulder wordt het gebied mooier dan het was vlak na de komst van de treinverbinding. De vereniging reageert hiermee op een ingezonden brief van Bart Zeven die de activiteit in het gebied juist betreurde.

Mulder: "Ik ga vaak kijken naar de ontwikkelingen rondom het gebied van de Bypass. Het word een prachtig gebied, waar de mens op een unieke wijze kennis kan maken met de natuur."

Verder stelt Mulder dat het volgens de vereniging geweldig zou zijn als ook het laatste stukje tegen het randmeer aan toch opengebroken wordt, zodat de pleziervaart van de IJssel naar het randmeer kan varen. "Hierdoor kunnen nog meer mensen mensen van de prachtige natuur genieten, waar de verstoring voor vogels nihil is."

De vereniging Behoud Vrije Natuur is opgericht voor het behoud van de vrije natuur voor recreanten, mits deze niet verstoord en vervuild wordt. De vereniging tot behoud van vrije natuur heeft verschillende natuurgebieden in beheer, onder andere het gebied 'De Enk' bij de Zwartendijk, een kolk aan de Hogeweg, en een stukje langs de Pijperstaart in IJsselmuiden.