Bijschrift foto: Ererondje met de bergers.
Bijschrift foto: Ererondje met de bergers. Ina Hup

Ook Elburg van de partij op Internationale Hanzedagen Kampen 2017

Algemeen

ELBURG - Van 15 tot en met 18 juni 2017 vinden in Kampen de 37e Internationale Hanzedagen plaats. De Nederlandse Hanzesteden zijn hier prominent aanwezig, waaronder de Hanzestad Elburg.

De Elburgse wethouder José Oosthoek is enthousiast over de vele acties die uitstaan om een geslaagd ‘hanzeprogramma’ neer te zetten: “Met zijn allen bereiken we veel en ik zie dat veel partijen bereid zijn om de schouders onder dit project te zetten. Aan kunstenaars en inwoners doe ik nog een extra oproep, om mee te denken over hun mogelijke bijdrage.”

Oosthoek ziet de Hanzedagen als een grote kans voor Elburg om zich als Hanzestad nog sterker te profileren: “Samen met de ondernemers, musea, kunstenaars, inwoners en overige culturele instellingen leveren we een stevige bijdrage aan dit geweldige event. Zo is er een streekmarkt met daarin een mobiele Hanzestore waar we Gelderse Hanzeproducten tonen. Verder richten we samen een mooie stand in waar alle partijen zich goed kunnen presenteren. Op deze manier zetten we Elburg op het ‘verlanglijstje’ van de bezoekers tijdens de Hanzedagen en verleiden we hen om een bezoek te brengen aan onze monumentale Vestingstad.”