Afbeelding
Fred Sollie

Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten

Algemeen

ZWOLLE - Met de subsidieregeling ‘restauratie rijksmonumenten’ stimuleert de provincie de restauratie van rijksmonumenten zoals kerken, landhuizen, boerderijen en schuren. Sinds vorig jaar is het mogelijk om ook subsidie aan te vragen voor energiebesparende maatregelen aan rijksmonumenten. De regeling sluit op 1 juli om 19.00 uur.

Gedeputeerde Hester Maij van Cultuur was gisteren aanwezig op landgoed de Vlaminckhorst in Heino. De eigenaren ontvingen vorig jaar een subsidie voor de restauratie en energiebesparende maatregelen. Zij onderstreepte het belang van restauratie in combinatie met duurzaamheid: “Met ons beleid willen ons cultureel erfgoed en het historische karakter ervan niet alleen behouden, maar we willen het ook toekomstbestendig maken. Erfgoed dat ook een functie heeft, bijvoorbeeld als woning of openbaar gebouw. De energiebesparende maatregelen zijn daarbij een belangrijke maatregel. Daarmee combineren we duurzaamheid, besparing op energiekosten en comfort.”

Op landgoed de Vlaminckhorst worden een boerderij en een spieker (beide dateren uit 1858) gerestaureerd en voorzien van isolatie. Daarnaast wordt het erf opgeknapt en is het de bedoeling om ruimte gaan bieden voor muziek, theater en educatieve programma’s.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 11 uur geleden