Afbeelding
Stefan Verkerk

Wethouder Veldhoen: 'Minister moet werk maken van N50'

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

KAMPEN - Wethouder Gerrit Jan Veldhoen gaat samen met Flevoland en de provincie Overijssel optrekken om ervoor te zorgen dat de minster de N50 veiliger gaat maken . Dat liet hij dinsdagmiddag weten in het wekelijkse vragenuurtje voor de pers. "Er gebeuren daar te vaak ongelukken. Wij willen met de minister in gesprek."

De gemeente heeft al eerder aandacht gevraagd voor de N50, maar Rijkswaterstaat liet telkens weten dat de weg niet minder veilig is dan andere wegen. "Er is daar niets aan de hand, beweert Rijkswaterstaat", aldus Veldhoen. "Wij vinden van wel. Het is ernst. We moeten kijken hoe we verder gaan. Wij willen dat de minister naar de veiligheid en doorstroming van de weg gaat kijken."

Welke maatregelen precies genomen moeten worden, daarover zegt de wethouder niets. "Dat is aan de Rijksoverheid. Het is hun weg." Wel vindt hij dat in ieder geval iets aan zowel de veiligheid als aan de doorstroming gedaan moet worden. "Je staat daar nu dagelijks in de file." De wethouder benadrukt bovendien dat de weg aanpak verdient, omdat hij uitzonderlijk is in het totale wegennetwerk. "In Flevoland ligt de weg klaar. De A28 is klaar. Alleen het stukje N50 vraagt nog aanpak."

Aanleiding voor de woorden van de wethouder is het dodelijk ongeluk dat maandag op de N50 plaatsvond. Hierbij kwamen twee personen om het leven. In het verleden vonden vaker dodelijke ongelukken plaats, waarna de roep om een veiligere weg klonk. Met het verstrijken van de tijd verstomde de discussie vaak weer, totdat het volgende ongeluk plaatsvond. Dat gaat deze keer volgens de wethouder niet gebeuren. "Daar mag u vanuit gaan."