Afbeelding

Luxe tent voor Eregasten tijdens SamenLoop

· leestijd 2 minuten Algemeen

SamenLoop voor Hoop Kampen heeft voor de Eregasten een luxe tent vastgelegd. Mensen die de diagnose kanker hebben, of in het verleden hebben gehad, zijn tijdens SamenLoop voor Hoop de Eregasten. Op 22 en 23 september 2017 zijn ze samen met hun dierbaren welkom in een speciaal voor hun ingerichte ruimte.

Gratis activiteiten voor Eregasten
Eregasten hebben een bijzonder plekje tijdens SamenLoop voor Hoop Kampen. Gedurende het hele evenement zijn ze welkom in een luxe tent, gesponsord door MAX Tenten en ingericht door Casa el Campo. Op vrijdag is hier een ontvangst met een hapje en een drankje. Op zaterdagochtend wordt er in de tent een heerlijk ontbijt aangeboden en op zaterdagmiddag een uitgebreide lunch. O.a. de zuivelproducten van Erf 1 zijn aanwezig. Bereid met aandacht voor de natuur, zonder overbodige toevoegingen.

Verder is er op zaterdag een (verwen)programma met diverse massages, kappershandelingen, workshops, fotoshoot en nog veel meer. Lisanne Spaander komt op zaterdagmiddag om 15:00 uur een optreden geven speciaal voor onze Eregasten. Verder ontvangen Eregasten een rijkgevulde goodybag, waarvan de inhoud nog een verrassing is. Mensen kunnen Eregasten het (verwen)programma cadeau geven middels een bon. De bon is gratis aan te vragen via eregasten.svhk@gmail.com.

Wie zijn de Eregasten?
Mensen die de diagnose kanker hebben, of in het verleden hebben gehad, zijn tijdens SamenLoop voor Hoop de Eregasten. Mensen met kanker ondergaan veelal een zwaar en moeilijk traject van behandelingen en ziekenhuisbezoeken. Mensen die de ziekte kanker hebben overwonnen, ondervinden helaas nog regelmatig de nare gevolgen hiervan. Mede daarom wil de organisatie van SamenLoop voor Hoop Kampen hen en hun dierbaren in het welverdiende zonnetje zetten. Speciaal voor de Eregasten is er een bijzonder (verwen)programma samengesteld. Eregasten zijn niet verplicht om aan het volledige programma deel te nemen. Eregasten hebben zelf de keuze waar ze wel of niet bij aanwezig willen zijn. Het is tenslotte hun dag.

Aanmelden als Eregast
Eregasten kunnen zich kosteloos aanmelden via de website www.samenloopvoorhoop.nl/kampen. Ze kunnen zich aanmelden onder het kopje "Survivor (ik ben (ex)kankerpatiënt”. Eregasten kunnen natuurlijk gewoon meelopen met een team. Geïnteresseerden kunnen voor vragen en/of opmerkingen contact opnemen met Monique Woning via eregasten.svhk@gmail.com.

Het idee achter SamenLoop voor Hoop
KWF Kankerbestrijding introduceerde in 2006 SamenLoop voor Hoop in Nederland, in navolging van het Amerikaanse Relay for Life. Een SamenLoop voor Hoop speelt in op het gevoel van saamhorigheid, waarbij lokale (ex-)kankerpatiënten, de zgn. Eregasten, een centrale rol vervullen. Teams lopen op het parcours van AV Isala’96 en Eregasten kunnen gratis meelopen met een team. De estafette duurt in totaal 24 uur, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. De 24 uur staan symbool voor de strijd tegen kanker. Zodra het donker wordt vindt de Kaarsenceremonie plaats. Dan is er voor iedereen ruimte om stil te staan bij persoonlijke ervaringen, zowel de vreugdevolle als de verdrietige. Dit deel van SamenLoop voor Hoop is voor de meeste deelnemers het meest indrukwekkende gedeelte van de tocht. Na 24 uur wordt gezamenlijk de Slotronde gelopen en wordt de eindopbrengst van alle acties bekendgemaakt.