Afbeelding

Overijssels Kampioenen bij de Deltaruiters

· leestijd 1 minuut Sport

BENTELO - Afgelopen zaterdag reisden de Deltaruiters af naar Bentelo voor de Overijsselse Kampioenschappen. Verschillende combinaties hadden zich tijdens de Kringkampioenschappen, eerder deze maand, geselecteerd om mee te doen aan deze Kampioenschappen en er werden verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Ook kwamen de Deltaruiters met een verenigingsteam bij de kampioenschappen aan de start. Dit team, bestaande uit 4 springruiters en 4 dressuurruiters gingen de strijd aan met 14 andere verenigingen om het Overijssels Kampioenschap.

De uitslagen. De kampioenen zijn: Jolijn van Niel met haar pony Spring Surprise, zij werd Overijssels Kampioen bij het springen in de klasse B, categorie A/B. Bij het springen was er nog een prijswinnaar, namelijk Gerco Rienties met zijn pony Kingston, hij behaalde een 5e prijs in de klasse L, categorie D/E en ook hij is evenals Jolijn, afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Bij de dressuur waren er ook kampioenen. Else Felix met haar pony Golden Challange werd Overijssels Kampioen in de klasse Z2 en zusje Jolien werd maar liefst 2x kampioen, eerst in de klasse B, categorie D/E met Nobis Joris, later werd ze kampioen met Edelboy in de klasse L2, categorie A/B.

Verder vielen er in de prijzen, Maxime van Dijk met Coelenhage Parco en Eline Lodewijk met Evita, zij reden beiden in de klasse L1, categorie D/E. Maxime pakte de 2e prijs en Eline de 3e. Beiden mogen de Deltaruiters vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen. Ook Jenita Koetsier met haar pony Joyce reed een mooie proef in de klasse B, categorie C. Zij behaalde een 3e prijs en is ook afgevaardigd naar het NK. In de klasse M2 kwam Maxime van Dijk nogmaals aan de start, dit keer met Brummerhoeve’s Levi. Zij behaalde een 3e prijs en is ook met deze pony afgevaardigd naar het NK.

Om de dag compleet te maken kwam het verenigingsteam van de Deltaruiters uit in het verenigingskampioenschap. Na 4 dressuurproeven, waarvan niemand de uitslag nog wist, was het de beurt aan de springruiters van het team. Het bleef spannend tot de laatste minuut maar de Deltaruiters wisten met alle springruiters foutloos rond te komen, in tegenstelling tot de andere verenigingen en gingen met de titel Overijssels Kampioen naar huis. Al met al een prachtige afsluiting van de dag.

Eerder deze week, donderdag 27 juli, kwam Hans Doorn met zijn paard Durjaya uit in de klasse M bij een springwedstrijd in Olst. Hij behaalde hiermee een 5e prijs.