De Chakra's in ons lichaam

· leestijd 1 minuut Algemeen

Werkgroep De Rode Draad staat voor 'maak van je leven een kunstwerk'. Het thema voor het seizoen 2017-2018 is 'Leven'. Speciaal voor dit thema is de werkgroep erin geslaagd een aantal sprekers uit te nodigen. Zij zullen op geheel eigen wijze een thema behandelen dat te maken heeft met de groei die de mens op weg naar zijn bestemming doormaakt. Zondagmiddag 3 september bijt Bert Woning het spits af met zijn lezing over chakra's.

'Dat ons lichaam en onze geest energie is, is zo vanzelfsprekend dat we er pas bij stilstaan als we een tekort aan energie ervaren', zo stelt Bert Woning. 'Chakra's zijn de centra in ons lichaam, die onze energiehuishouding reguleren. De chakra’s zijn knooppunten van energie die langs de ruggengraat lopen en in verbinding staan met ons zenuwstelsel, organen, klieren en zowel met de microkosmos als met de macrokosmos. Ze zeggen veel over hoe de mens in elkaar zit; zowel psychisch als fysiek. Door aandacht te geven door middel van klank, kleur en meditatie schep je een beeld hoe de chakra’s bij jou werken. Door dit te (h)erkennen kun je een evenwichtig energieveld voor jezelf creëren.'

De bijeenkomsten van Werkgroep de Rode Draad worden op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur gehouden in het gebouw van de Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 in Kampen. De kosten bedragen 7,50 euro. Aanmelden kan bij Rinus van Warven, mail: rinus@rinusvanwarven.nl.

De Verrekijkers
‘De Verrekijkers’ is het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen/Noordoostpolder. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in ons gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping. Muziek, beeldende kunst, meditatie, filosofie, boekbesprekingen, diverse lezingen en “de Bijbel in twee jaar”; genoeg te kiezen voor ieders interesse. Met als hoogtepunten dit jaar een TOP-2000 viering en de Passion-editie Kampen. Doel is om een ieder de gelegenheid te geven verdieping en verbreding te zoeken en te vinden op zijn/haar eigen wijze.

Vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Vrijzinnigen zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?”