Afbeelding
Gerrit Sleurink

Lezing over het noorderlicht

Algemeen

KAMPEN - Het noorderlicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer. Het is vaak een lichte gloed of bestaat uit bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht. Dinsdag 17 oktober geeft drs. Marjan Spijkers in zalencentrum De Leuke Hanzestad een lezing over dit bijzondere natuurverschijnsel.

Zij zal vertellen over het noorderlicht in volksverhalen en over het onderzoek naar de herkomst van het noorderlicht van vroeger tot nu. Op een toegankelijke manier wordt uitgelegd wat noorderlicht of poollicht nu eigenlijk is en op gelet moet worden om het te zien. Er worden beelden vertoond van het noorderlicht en uitleg gegeven over hoe het te fotograferen is.

Marjan Spijkers
Marjan Spijkers rondde In 1995 rondde de universitaire studie Scandinavische Talen af met specialisaties in de Noorse taal, volkskunde en het arctisch gebied. Sinds enkele jaren is zij gefascineerd door het noorderlicht. Samen met studiegenote Carla Joustra richtte zij in 2012 de reisorganisatie Fru Amundsen op van waaruit zij met gasten op zoek gaan naar het noorderlicht.

De lezing is georganiseerd door VNF Noord-West Overijssel en begint om 20.00 uur. Toegang voor niet-leden kost 5 euro.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 5 uur geleden