Afbeelding

Culturen komen samen bij feest W en L Opleidingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Afgelopen vrijdag was het “Het Eindejaarsfeest” voor de cursisten van W en L Opleidingen.
Stagiaires S. Bredenoort en R. Pierik vanuit de opleiding sociaal cultureel werk waren verantwoordelijk voor het organiseren van het feest. Net als voorgaande jaren was het een groot succes. Er was muziek en eten vanuit verschillende culturen. Dit zorgde naast een leuke avond ook voor een leerzame avond voor de cursisten.


W en L Opleidingen is een opleidingsinstituut die als missie heeft om de tweede taalleerders zelfvoorzienend te maken in de Nederlandse samenleving. Eén van de hoofdzaken van WenL is het aanleren van de Nederlandse taal. WenL vindt dat leren een sociaal proces is en wil het onderlinge contact van de cursisten stimuleren, mede daarom is het feest zo leuk en belangrijk. WenL bood twee stagiaires de kans om dit jaar het feest te organiseren en deze kans pakten ze met beide handen aan. Zo’n feest is niet zomaar georganiseerd, dus naast deze dames waren ook een aantal cursisten en vrijwilligers bereidwillig om mee te helpen.

De opkomst was zeer goed. Ook de kinderen van de cursisten waren welkom en werden vermaakt. Op het feest werd muziek gedraaid uit verschillende culturen, de muziekkeuze werd door de cursisten zelf gemaakt.

Tijdens het eindejaarsfeest was er een loting, waarbij cursisten mooie prijzen konden winnen. Met dank aan o.a. Chupan Smandar, Kinderspeciaalzaak de Kleine, Bakkerij Smit, Nonna, Lalaloes, geWOON, read-shops Bos, Sport-inn, DA, Sigrid, Stedelijk museum, Alexander stichting en Lammy catering voor hun gulle bijdrage. De cursisten konden een lootje kopen voor deze mooie prijzen en de opbrengst wordt verdubbeld door Mariska Weijmer en Wiete van Leeuwen, beide eigenaren van W en L Opleidingen. De opbrengst doneren ze aan stichting Save the Children. Deze stichting zet zich o.a. in voor vluchtelingenkinderen.

Het was makkelijk te zien aan de lachende gezichten en dansende cursisten dat het feest een groot succes was en zo is WenL weer een stap dichter bij het behalen van hun missie.