IJVV maakt na rust het verschil tegen DZSV

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag in het inhaalduel tegen DZSV geen fout gemaakt. In de rust zag het er nog niet zo goed uit voor IJVV toen het met 0-1 achter stond. Na rust stelde IJVV orde op zaken via treffers van Gerjon van den Berg, Özhan Kardag en Jonno Pruim.

Ook tegen DZSV kende IJVV een valse start. “Het begin was niet goed. We waren slordig en ons baltempo lag te laag. DZSV speelde met vijf man achterin. Dan moet je het tempo hoog houden”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

In de 30ste minuut kwam IJVV op achterstand. Jelle van Putten liet zich verrassen en maakte een overtreding. Uit de toegekende vrije trap vloog de bal via de muur binnen.

Lindeboom greep in de rust in en ging één op één spelen. Hij bracht Hicham Ziyech voor Van Putten. Dat had al snel effect. In de 49ste minuut kwam IJVV langszij. Gerjon van den Berg draaide zich vrij en schoot raak. Daarna bleef IJVV slordig spelen, maar de druk werd wel steeds groter op het doel van DZSV. In de 79ste minuut viel de logische 2-1. Ziyech werd onderuit gehaald. Vervolgens schoot Kardag de toekende strafschop binnen. In de 90ste minuut viel de definitieve beslissing. Kardag speelde na een goede solo de bal goed breed. Daarna schoot Jonno Pruim raak.

Komende zaterdag speelt IJVV tegen Sparta Enschede. Dan wordt de thuiswedstrijd tegen de tukkers uitgespeeld. Eerder dit seizoen werd het duel gestaakt in de rust bij een tussenstand van 1-0 in het voordeel van IJVV. De trainers mogen zelf bepalen wie ze het veld insturen. Wel blijven de drie gele kaarten (een voor Ziyech en twee voor Sparta Enschede) staan. Het duel begint om 14.30 uur. Bij winst kan IJVV het verschil met koploper Enter Vooruit terugbrengen tot drie punten. Ook heeft IJVV de punten nodig voor plaatsing voor de nacompetitie.