Afbeelding
Olaf Langeslag

Veiling kunstwerken: Obs Dirk van Dijk schenkt geld aan kinderboerderij

Algemeen

De veiling van kunstwerken op obs Dirk van Dijk heeft maandagavond een bedrag van 315 euro opgeleverd. Het bedrag wordt na de zomervakantie aangeboden aan medewerkers van kinderboerderij Cantecleer in Kampen. De kinderboerderij is het nieuwe goede doel dat de leerlingenraad van de school heeft gekozen.

De veiling was tevens de afsluiting van het eerste jaar thematisch werken op obs Dirk van Dijk. Tijdens het vijfde en laatste thema van dit schooljaar draaide het allemaal om kunst. De kinderen leerden over diverse kunststromingen en kunstenaars, brachten onder andere een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam en maakten ten slotte ook zelf veel gevarieerde kunstwerken.

Behalve individuele kunstwerken maakte elke groep ook een paar groepsproducten. Deze werden maandagavond na afloop van de kunstgalerie in beide schoolgebouwen per opbod verkocht. Klapstuk was het vlinderwerkstuk van groep 4, dat voor een bedrag van liefst vijftig euro van de hand ging.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16