Afbeelding

Kampenaar Wim Duitman op conceptkandidatenlijst Provinciale Staten

Algemeen

ZWOLLE - CDA Overijssel heeft Wim Duitman (29) uit Kampen voorgedragen als nummer 2 voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat maakte CDA Overijssel dinsdagavond bekend.

Wim Duitman, ook voorzitter van CDJA IJsseldelta en landelijk bestuurslid van het CDJA, is blij verrast met zijn tweede plek: “Het is een hele eer om door de partij op zo’n hoge plek voorgedragen te worden. Ik ga mij inzetten voor jongeren in onze mooie provincie, want deze groep heeft te maken met veel uitdagingen. Op het gebied van wonen en openbaar vervoer gaat er veel veranderen en daarbij moeten jongeren ook genoeg kansen krijgen.”

Veel jongeren op de lijst

CDJA-voorzitter Bart Bouwman is trots op de hoge positie van Duitman. “Dat er veel jongeren zo hoog bij het CDA op de kandidatenlijst staan, is een tendens die al langer gaande is. Zo waren er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar 46 jonge Overijsselse kandidaten voor het CDA en doet het CDJA volop mee als het gaat over inhoudelijke politieke zaken,” aldus Bouwman.

Naast Wim Duitman staan ook Jerry Blekkenhorst (plek 6), Marieke Blom (plek 12), Annemiek Wassink (plek 18) en Mart van Lagen (plek 22) op de conceptkandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. De verkiezingen worden op 20 maart 2019 gehouden.