Afbeelding

CDA wil wildgroei zonneparken tegengaan

Algemeen

ZWOLLE - De Statenfractie van het CDA in Overijssel heeft vragen gesteld over de wildgroei aan zonneparken in Overijssel. Op 25 november berichtte De Stentor over meer dan 50 concrete plannen voor grote zonneparken in de buitengebieden van Overijssel.

Woordvoerder Bouwien Rutten vindt deze ontwikkeling niet gewenst: “Als CDA zijn we van mening dat er in Overijssel nog meer dan voldoende ruimte is voor zonnepanelen op (bedrijfs)gebouwen. We moeten zuinig omgaan met onze groene ruimte. Daarnaast vinden we het van groot belang dat de provincie de gemeenten ondersteunt met beleid om versnippering van het landschap te voorkomen."

Zonneladder

Wat het CDA betreft wordt de zonneladder, een beleidsinstrument dat aangeeft op welke plekken zonne-energie gerealiseerd kan worden, opgenomen in de Regionale Energie Strategieeën die nu samen met gemeenten opgesteld worden. “Dat geeft duidelijkheid aan alle partijen en zorgt ervoor dat kostbare landbouwgronden beschikbaar blijven voor landbouw en het Overijssels landschap niet verrommelt”, aldus Rutten.

Asbest eraf Zonnepanelen erop

In het verleden had de provincie een succesvolle regeling die de combinatie van het saneren van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen erg aantrekkelijk maakte. Deze regeling is inmiddels gestopt. Bouwien Rutten heeft ook gevraagd of de provincie bereid is de regeling nieuw leven in te blazen: “Door regelingen als deze wordt het plaatsen van zonnepanelen op daken aantrekkelijk en worden tegelijk vele vierkante meters asbest gesaneerd. Een win win situatie voor de inwoners en het prachtige Overijsselse landschap”.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16