Afbeelding

RTV Oost zet de puntjes op de i van verkiezingsprogramma

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - RTV Oost legt de laatste hand aan hét verkiezingsprogramma van Overijssel. Daarvoor wordt opnieuw de hulp ingeroepen van de inwoners van de provincie. Dat gebeurde ook al in oktober. Toen werd het publiek gevraagd welke onderwerpen op de politieke agenda moesten worden gezet. Enkele duizenden mensen reageerden. Op basis daarvan schreef RTV Oost een 'concept verkiezingsprogramma'.

Maar politiek is keuzes maken; het geld kan maar een keer worden uitgegeven. Daarom houdt RTV Oost in de week van 17 tot en met 21 december een Kiesweek. Elke dag worden zeven stellingen voorgelegd aan het publiek. Daaruit moeten drie stellingen gekozen worden, maar dit keer wordt het publiek ook gevraagd om de gekozen stellingen gewicht mee te geven. Welke stelling krijgt goud, welke zilver en welke brons? Met andere woorden, welke onderwerpen verdienen topprioriteit en welke zijn iets minder belangrijk?

Provinciale thema’s

Elke dag van de week staat in het teken van een ander provinciaal thema. Op maandag beginnen we met verkeer & mobiliteit, op dinsdag is cultuur aan de beurt, op woensdag platteland en op donderdag duurzame energie. Op vrijdag wordt bekeken of er geen belangrijke onderwerpen zijn vergeten.

Het thema van de dag wordt elke ochtend op Radio Oost ingeleid door een kenner. Op Facebook kunnen inwoners van Overijssel rond de middag in gesprek gaan met gasten die een duidelijk mening hebben over het betreffende thema. Het thema van de dag wordt afgesloten in het TV Oost programma Overijssel Vandaag. Ook op de website en in de app van RTV Oost is er gedurende de dag aandacht voor de Kiesweek.

Aan het einde van de Kiesweek blijft per thema een top drie over, waarmee het verkiezingsprogramma wordt voltooid. Dan is duidelijk met welke onderwerpen de politiek de komende jaren volgens het publiek van RTV Oost aan de slag moet.Het verkiezingsprogramma van Overijssel loopt vooruit op de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019. Net als de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, besloot RTV Oost om samen met de inwoners van Overijssel een eigen verkiezingsprogramma te schrijven. Al het nieuws hierover vind je op www.rtvoost.nl/PS2019.  Begin januari wordt het document aangeboden aan Commissaris van de Koning Andries Heidema. Een online versie met video en audio is dan ook te zien via de website van RTV Oost. In aanloop naar de verkiezingen krijgt het verkiezingsprogramma een belangrijke rol bij verschillende debatten die worden gehouden in Overijssel

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Hihoptalent gepresenteerd in 't Ukien tijdens Verse Jam Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Glasbedrijven herstellen voor KWF kosteloos vernielde gedenkplaten Algemeen 12 uur geleden