John Zoetebier

KHC heeft weinig moeite met DOS '37

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC had zaterdag weinig moeite met DOS ’37. De Kamper eersteklasser won met 2-0 en daarmee was KHC mild voor de ploeg uit Vriezenveen.

KHC had weinig te duchten van DOS ’37, maar het duurde lang voordat de ploeg echt het verschil kon maken. Al in de 6e minuut was Jeffrey de Nooijer dicht bij Kamper succes, maar zijn inzet ging net naast. Even later voorkwam de goalie van DOS ’37 de openingstreffer. Hij bracht op knappe wijze redding op een goed schot van Burak Alp. Na krap een half uur verzuimde De Nooijer om te scoren. Hij miste een strafschop.

In de 64ste minuut was er een mooi moment in deze wedstrijd. Ibrahim Tuncer maakte na een heel lange periode van blessureleed zijn rentree voor KHC. Hij viel in voor De Nooijer. KHC ging vervolgens door met de jacht op de verdiende openingstreffer. Het zat de ploeg echter niet mee. Leroy Knol raakte de paal. In de 79ste minuut was daar eindelijk de verlossende treffer. Dat Tuncer deze op zijn naam zette maakte het extra mooi. Een voorzet van zijn voet werd gedragen door de wind en vloog in het doel. Vervolgens was DOS ’37 nog dicht bij de gelijkmaker. Keeper Roy van Dijk kon net op tijd ingrijpen. Het slotakkoord was voor Bjorn van Enk. De jonge invaller bepaalde de eindstand op 2-0.

KHC-trainer Herman Oosterhaar keek tevreden terug. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. In alle opzichten. De zege was meer dan verdiend. We hebben alleen te weinig gescoord.” Heel KHC is blij met de terugkeer van Tuncer. Daarnaast maakte ook Karim Gabara zijn eerste minuten na een blessure. “Met Iba (Tuncer,red.) voelen we ons twee keer zo sterk. En met Karim worden we ook veel sterker. Dat ontlast de anderen weer”, aldus Oosterhaar.

Fotograaf, organist, verslaggever en voorganger na het ochtendgebed in de Bovenkerk
Landelijke aandacht voor wekelijks ochtendgebed in Kamper Bovenkerk Algemeen 5 uur geleden