Afbeelding

Rondleidingen in Gotisch Huis tijdens Open Monumentendag

Algemeen

KAMPEN - Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is ook het Gotisch Huis aan de Oudestraat 158 geopend. Voor een rondleiding door het pand is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belagstellenden kunnen hiervoor reserveren.

Het Gotisch huis is een typisch Kamper middeleeuws woonhuis uit begin 1500. Toen bereikte de economische bloei van de Hanzestad Kampen een hoogtepunt. Dit pand is uniek omdat het nog veel bijzondere kenmerken uit de Hanzetijd bezit. Ook is er een authentieke rosmolen te vinden. Na veel jaren van leegstand is het pand nu in bezit van Stichting Monumenten Bezit.

Beperkte toegang na reservering

Het Gotisch Huis is vanwege de veiligheid niet vrij toegankelijk en alleen te bezoeken met een rondleiding. Deze vinden plaats om 9.30 uur, 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur. Er is plek voor 10 personen per rondleiding. Voor deelname aan de rondleiding is aanmelding daarom verplicht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar openmonumentendag@kampen.nl. Via openmonumentendag.nl en Facebook communiceert de organisatie wanneer de rondleidingen zijn volgeboekt.

Volg het laatste nieuws over de Open Monumentendag in Kampen via Facebook (OMDKampen) of kijk op www.openmonumentendag.nl/comite/kampen.