Afbeelding

Eerste Vriendencafé in Kampen geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Wethouder Jan Peter van der Sluis heeft donderdag 3 oktober het Vriendencafé in De Huiskamer aan de Burgwal 58 geopend. Mensen kunnen daar in een gezellige omgeving kletsen, spelletjes doen en oefenen met het leggen van contacten.

In het Vriendencafé kunnen mensen iedere eerste vrijdagavond van de maand in een ontspannen, huiselijke sfeer nieuwe mensen leren kennen. In totaal vijf gastvrouwen/heren in de leeftijd van 17 tot 70 jaar zorgen ervoor dat bezoekers zich welkom en gezien voelen. Wie het lastig vindt om alleen naar het Vriendencafé toe te gaan, kan worden opgehaald.

Het Vriendencafé is gisteren in de Kom Erbij week officieel geopend, maar is een paar weken geleden in kleine kring al van start gegaan. Vrijwilligster Toos Kiel: “Ik ben erg enthousiast. We hebben het gezellig. We kletsen, sjoelen en spelen spellen met elkaar. Het blijkt in een behoefte te voorzien voor jong en oud; een ontmoetingsmoment in het weekend.”

Die signalen kreeg ook Petra Stevering, coördinator Tandemproject van Humanitas. “Voor veel mensen is de drempel te hoog om tijdens één van de activiteiten in de gemeente Kampen op iemand af te stappen. Juist het weekend voelen veel mensen zich alleen. Het Vriendencafé is een mooie aanvulling op het Tandemproject en de vriendenkringen van Humanitas.”

Vrijwilligers van Humanitas zijn het afgelopen jaar druk geweest met de voorbereidingen. Vrijwilligster Joke van Schagen: “We hebben vorig jaar al gekeken in Doetinchem om inspiratie op te doen. Vervolgens hebben we maanden gezocht naar een geschikte locatie. We zijn heel blij met de huiselijke ruimte die we mogen gebruiken van GewoonZorg en met de poule van enthousiaste gastvrouwen/-heren.”

Ook de bezoekers weten het initiatief te waarderen, merkte Petra Stevering bij de opening: “Ik sprak iemand die vertelde dat ze zich gezien en erg welkom voelt.’ Een ander vertelde: ‘het vermindert mijn gevoel van eenzaamheid, ik kijk er naar uit, heb een gezellige avond en kan er van nagenieten”.

Wethouder Jan Peter van de Sluis: “Er is veel eenzaamheid in Kampen, dit is niet op te lossen met activiteiten, het Vriendencafe ondersteunt mensen om met elkaar in contact te komen en vriendschappen op te bouwen”.

Het Vriendencafé is er elke eerste vrijdag van de maand van 19.30 uur tot 22.00 uur in De Huiskamer aan de Burgwal 58. Het initiatief wordt gesponsord door de Albert Heijn en Hema. Zij zorgen voor koffie, frisdrank en iets lekkers. Wie zin heeft om te komen kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar vriendencafekampen@humanitas.nl.

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16