Op de 4e chanoekadag ontvangt locatieregisseur Joke Hengeveld van Margaretha 160 soefganiot uit handen van Jeroen Kanis (Vrienden Synagoge Kampen).
Op de 4e chanoekadag ontvangt locatieregisseur Joke Hengeveld van Margaretha 160 soefganiot uit handen van Jeroen Kanis (Vrienden Synagoge Kampen). Foto: Vrienden van Synagoge Kampen

Joodse soefganiot voor Margaretha

Nieuws Ingezonden

Het was woensdag lekker smikkelen in woonzorgcentrum Margaretha aan de Burgwal. Bewoners, huurders en medewerkers ontvingen van Vrienden van Synagoge Kampen 160 koshere soefganiot rechtstreeks van de Joodse bakker uit Amsterdam. Deze lekkernij wordt speciaal met het achtdaagse Joodse Chanoekafeest gegeten, dat deze dagen wordt gevierd. Het warme en smakelijke gebaar is mede mogelijk gemaakt door het Heropeningsfonds van gemeente Kampen. Wie de soefganiot ook wil proeven is zaterdag 24 december welkom op het Chanoekafeest bij de synagoge aan de IJsselkade 33 met opperrabbijn Jacobs, burgemeester Sander de Rouwe, vrolijke klezmermuziek en enkele sprekers over ontwikkelingen in de stad ter nagedachtenis aan de voormalige Joodse gemeenschap van Kampen, die in de Tweede Wereldoorlog is weggevoerd en vermoord in concentratiekampen. Joodse en niet-Joodse inwoners van Kampen vieren dit feest al jarenlang samen. Dit jaar met als thema ‘Een Hoop Licht en Warmte”. Iedereen is van harte welkom! De bijeenkomst duurt van 19.30 tot ongeveer 20.30 uur. Daarna is er nog tijd voor klezmermuziek en soefganiot in een gezellige locatie dichtbij de synagoge.
Kijk voor het volledige programma op: vriendensynagogekampen.nl  

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.