Afbeelding

Nieuw jeugdhoofdveld op Sportpark Den Uithoek nadert voltooiing

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV is druk bezig om het nieuwe jeugdhoofdveld gereed te maken. Deze week wordt het kunstgrasveld erin gelegd. Aan de lange zijde komt een tribune.

Daarmee creëert IJVV een eigen arena voor de jeugd. Postuma AGF wordt hoofdsponsor en naamgever van het nieuwe hoofdveld voor de jeugd. Het veld krijgt de naam ‘Postuma Arena’. Daarnaast heeft Postuma AGF zich voor vier jaar aan IJVV verbonden als jeugdsponsor.

Afgelopen maandag zou het kunstgras worden gelegd, maar de wind gooide roet in het eten. Later deze week wordt een nieuwe poging gewaagd. De Postuma Arena is geschikt voor officiële wedstrijden tot en met de JO12-lichting en wordt tevens voorzien van verlichting. IJVV betaalt een deel van de kosten. “Wij betalen het verschil tussen de kosten van een kunstgrasveld en een gewoon veld. Wij vinden het belangrijk dat de hele vereniging profiteert van investeringen in de accommodatie. Voor de jeugd is het leuk dat ze ook op kunstgras kunnen voetballen”, aldus bestuurslid Frans van de Wetering van IJVV. Eerder creëerde IJVV het ‘Habovo Court’. Met het nieuwe hoofdveld voor de jeugd heeft IJVV straks de beschikking over extra trainingscapaciteit. Daarnaast heeft de club meer mogelijkheden voor de jeugd op zaterdagmorgen.