Afbeelding

Mattheo Knoop wint Tamek Open

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN - Mattheo Knoop heeft zondag Tamek Open, het tennistoernooi van KJLTC, gewonnen. De tennisser uit Staphorst was in de finale te sterk voor (6-3, 1-6, 6-1) voor Igor Straatsma.

In de hitte op het Kamper tennispark werd het zondag een ware slijtageslag. Straatsma had ook nog het nadeel dat hij eerder op de dag de finale in het heren enkel 3 moest spelen tegen Ruud van der Veen. Hij won deze eindstrijd in drie sets, maar het koste wel veel energie.

In de finale van het herenenkel 2 kwam hij uiteindelijk kracht tekort. Hij brak in de derde set. "Toen ik van 2-1 uitliep naar 4-1 zat Igor er mentaal doorheen", aldus Knoop. De verliezend finalist bestreed dat. "In het begin van de tweede set kreeg ik last van kramp in mijn bovenbeen en mijn kuit. Ik had toen het geluk dat Mattheo veel fouten maakte. In de derde set kreeg ik in beide benen kramp. Voor deze finale had ik al een andere driesetter gespeeld. En zaterdag ook al drie sets tegen Bas." Deze Bas is Bas de Vries. De winnaar van vorig jaar werd verrassend door Straatsma verslagen. Het lukte hem uiteindelijk niet om dit geheel te verzilveren. Knoop gaf toe dat hij geluk had dat Straatsma eerder op de dag een andere finale moest spelen. "Dat speelde zeker mee. We zijn van een gelijkwaardig niveau." De twee kennen elkaar goed. Beide tennissers zitten op het CSE in Zwolle en trainen daar geregeld met elkaar. Voor Knoop was de toernooiwinst een lekkere opsteken na een moeizame herstart na zijn zomervakantie.

De finale van de damesenkel 2 werd vrijdagavond al afgewerkt. Elleke Brolman was in twee sets te sterk voor Lisa Borckink. Edwin Beffers en Sander Erkamp won de herendubbel 2. Harold Jans en Josien Boverhof waren het sterkste duo bij de gemengd dubbel 2. Myrthe Huberts en Nathalie Kiel grepen de zege in de dames dubbel 2.

Wedstrijdleider Matthijs Penninks keek tevreden terug op de editie van 2015. Door de week moest er een aantal keren worden uitgeweken naar de indoorbaan. Zaterdag en zondag waren de weersomstandigheden echter perfect. Het deelnemersveld was sterker dan bij de vorige editie. "We hebben veel mooie wedstrijden gezien. 216 spelers hebben meegedaan en we hadden 244 deelnemers. Spelers konden zich inschrijven voor meerdere klassen. Er zijn in totaal 295 wedstrijden gespeeld." Winnaar Knoops maakte duidelijk dat hij graag speelt op Tamek Open. "We merken dat spelers hier graag naar toe komen. Dit is een van de laatste toernooien van het seizoen. Het is leuk dat mensen op dit toernooi blijven afkomen. We willen graag iets extra's bieden, zoals een barbecue, cocktailbar en een krantje in de vorm van een toernooijournaal. Dat vinden deelnemers leuk. Gezelligheid is ook belangrijk."