Van der Heide sterk in eigen huis

Sport

IJSSELMUIDEN ? De Deltaruiters hield afgelopen week de jaarlijkse Maarle Indoor. In eigen huis was het prijs voor Sabrina van der Heide.

 

In een groot deelnemersveld won Van der Heide, met haar paard Elonie, de eerste prijs in de klasse L. In de finale bleef ze ook foutloos. In de barrage kwam ze wel tot een snelle tijd, maar gingen er ook twee balken af.

Bij het spectaculaire onderdeel teamspringen (pony- en paardenruiter), veroverden Hilde Meuleman en Yannieck Prins een vierde plaats. Henk Kwakkel en Wendelie Flier eindigden als vijfde.

Jolien Felix en Spetter reden hun eerste wedstrijd in Wierden. Met 196 punten pakte deze combinatie gelijk goud in de klasse B van de Twente Cup dressuur. Zus Annelotte pakte twee keer een eerste plaats met haar Mastro's Night and Day in de klasse M2 en Mr. Danny de Vito in de Z2.

In Genemuiden was er een eerste plaats Hendi van der Heide-Koekoek met Cinzano in de L1 en voor Marjan Slendebroek-Van Unen in dezelfde klasse met Dalaine. Marjan Slendebroek en Mellany van de Vorstenbosch met Grappa Una (klasse B) eindigden als tweede. Van de Vorstenbosch won vervolgens met Luxform's Gogo de tweede proef in de klasse B. Een derde plaats was er voor Therese van Dijk-Van der Scheer met Tresforte Diquina.