Jan Willem van Wijnbergen: "We zijn een gezellige vereniging met veel saamhorigheid."
Jan Willem van Wijnbergen: "We zijn een gezellige vereniging met veel saamhorigheid." Foto: Gerard Meijeringh

Sportvereniging Kampereiland zoekt nieuwe leden en zaalvoetbaltrainers voor de jeugd

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEREILAND - Sportvereniging Kampereiland werd in 1988 opgericht als omnivereniging. Jarenlang bood de vereniging met veel succes verschillende sporten aan. De laatste jaren is er echter sprake van een neerwaartse spiraal. Sportvereniging Kampereiland is voor komend seizoen dringend op zoek naar volleyballers en trainers voor de zaalvoetbaljeugd.  

De sportvereniging is belangrijk voor de gemeenschap op het Kampereiland. “We zijn een echte boerenclub. De saamhorigheid is heel groot hier”, vertelt voorzitter Jan Willem van Wijnbergen van Sportvereniging Kampereiland. 

In de hoogtijdagen telde de vereniging wel 150 leden en werd een breed pakket aan sportactiviteiten aangeboden, zoals volleybal, badminton, tafeltennis, zaalvoetbal, gymnastiek voor de jeugd en trimmen voor senioren. De laatste jaren is het aantal leden echter flink terug gelopen en daarmee ook het aantal activiteiten. “Vroeger ging je op 6-jarige leeftijd op gym. Nu gaan ze zwemmen of voetballen. De school op Kampereiland is ook niet zo groot meer en door de corona is het trimgroepje voor dames ook opgeheven.”

En dat is niet de enige sportactiviteit die is weggevallen. Na de corona sneuvelde het gymuurtje voor de jeugd. “Dat vinden we heel jammer. Een aantal kinderen zijn gelukkig doorgestroomd naar het volleybal”, vertelt Van Wijnbergen. Thans bestaat het sportprogramma uit zaalvoetbal voor de jeugd en een aantal volleybalgroepen (dames, heren en jeugd). Er wordt geen competitie gespeeld. “Vroeger hebben we dat wel gedaan, maar daar is geen behoefte meer aan”, aldus Van Wijnbergen. Het zaalvoetbal is elke woensdagavond vanaf 17.00 uur in twee blokken van een uur. “We zoeken hier nog trainers voor. Het zijn leuke groepen. De spelers zijn gretig en fanatiek”, aldus Van Wijnbergen. Voor het volleybal is Sportvereniging Kampereiland op zoek naar sporters. “Voor het volleybal kunnen we nog wel wat leden gebruiken”, zegt Van Wijnbergen, die uitlegt dat er twee groepen zijn op donderdagavond. “De jeugd van 10 tot 12 jaar volleybalt van 19.00 tot 20.00 uur en volleyballers van 14 tot 26 jaar spelen van 20.00 tot 21.00 uur.” Sportvereniging Kampereiland is dus op zoek naar nieuwe sporters. “We kunnen wel wat nieuwe leden gebruiken. En die hoeven echt niet van het Kampereiland te komen. We krijgen trouwens ook steeds meer leden uit IJsselmuiden.” Van Wijnbergen heeft wel een verklaring. “We zijn een goedkope vereniging. De jeugd betaalt bij ons 20 euro per kwartaal en volwassenen 24 euro. En we zijn een gezellige vereniging met veel saamhorigheid.” 

Sportvereniging Kampereiland heet iedereen van harte welkom en doet ook mee aan Kampen Beweegt. Dat betekent dat iedereen drie keer gratis kan meedoen om zo op een goede manier de proef op de som te nemen. 

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar: sportverenigingkampereiland@hotmail.com.

Gerard Meijeringh