Zalk wint van EDON

ZWOLLE - Zalk heeft zaterdag voor het eerst sinds 5 februari weer een wedstrijd gewonnen. EDON werd met 3-5 verslagen.

Zalk kwam in de eerste helft terecht op voorsprong. Aart Schreuder scoorde in de 35e minuut uit een moeilijke hoek. Zijn schot ging via een tegenstander in het doel. Eerder raakte Schreuder met een kopbal de lat.

Direct na rust nam Zalk ruim afstand van EDON. In de 51e minuut schoot Jan Dirk van Pijkeren tegen de paal. Robert Lans scoorde vervolgens in de rebound. Een minuut later was Lans weer trefzeker. Zalk kwam in de tweede helft nog twee keer tot scoren via Jan Dirk van Pijkeren en Schreuder.

De treffer van Schreuder was fraai. De topscorer van Zalk zag zijn kopbal vanaf de rand van de zestien in een boog over de keeper in het doel verdwijnen. Namens EDON kwam Marnix Hagg in de tweede 45 minuten twee keer tot scoren. Hij nam ook de eerste Zwolse treffer voor zijn rekening.