IJVV definitief in veilige haven na zege bij SKV

WAGENINGEN – IJVV heeft zaterdag in een open wedstrijd met 1-3 gewonnen bij SKV. Door de zege hebben de IJsselmuidenaren zich definitief veilig gespeeld .“Daarmee hebben we onze doelstelling behaald. Wellicht kunnen we ons nog plaatsen voor de nacompetitie om promotie. Het is leuk daar nu mee bezig te zijn. We kunnen vrijuit voetballen”, aldus IJVV-trainer Herben Visscher. Zonder Roelof en Gerjon van den Berg op het middenveld hanteerde IJVV veelvuldig de lange bal en daar was het gevaarlijk mee. Al in de 2e minuut kwam IJVV op voorsprong. De SKV-keeper bracht redding op een inzet van Severin Simic. William Dekker sloeg in de rebound toe. Daarna waren de beste kansen in het eerste bedrijf voor IJVV, maar Chiel Buikema, Dekker en Simic verzuimden o m de score uit te breiden. Vlak voor rust profiteerde SKV van onoplettendheid in de IJVV-verdediging. Na rust golfde het spel heen en weer en kregen beide ploegen goede kansen. Nadat Simic en Dekker niet scoorden, was het een kwartier voor tijd wel raak. Wederom was Dekker de doelpuntenmaker. Daarna had IJVV eerst pech dat de arbiter twee keer buitenspel over het hoofd zag bij een SKV-aanval en vervolgens geluk dat de scheidsrechter in dezelfde aanval niet naar de stip wees na een overtreding van Bertrick Schrijver. Een minuut voor tijd besliste Chiel Buikema het duel. Hij omspeelde de keeper en scoorde de 1-3.