Zalk boekt ruime zege

ZWOLLE – Zalk heeft zaterdag een ruime zege behaald in Zwolle. HTC werd met 0-4 verslagen.

Zalk-trainer Gerrit Hamer was na afloop tevreden met de uitslag, maar niet met het spel van zijn ploeg. “We liepen teveel uit de organisatie. De ruimte tussen de linies was te groot.” Daarnaast vond Hamer dat sommige spelers teveel voor eigen succes gingen.

Zalk kwam in de 19e minuut op 0-1. Jeremy van Dijk tikte een voorzet van Michel Hamer binnen. Daarna liet Zalk diverse kansen liggen. Daarnaast speelde het slordig en dat gaf mogelijkheden aan HTC. In de tweede helft startte Zalk beter. In de 60ste minuut scoorde Gerben Hamer de 0-2. Even later viel de derde Zalker treffer. Een voorzet van Michel Hamer werd door een speler van HTC in het eigen doel getikt, voordat Aart Schreuder kon scoren. Maurice Hofstra bepaalde in de 86ste minuut de eindstand op 0-4.

Volgens Hamer heeft zijn ploeg het basisniveau opgekrikt. “Daardoor zakken we niet meer door de ondergrens. Dat is de winst van vandaag.”