Zalk zet Wijthmen resoluut aan de kant

ZALK – Thuis heeft Zalk zaterdag de 6-0 zege tegen Wilsum een goed vervolg geven. Wijthmen werd met 4-0 aan de kant gezet.

In de voorbereiding legde Zalk-trainer er de nadruk op dat de goede wedstrijd tegen Wilsum een passend vervolg moest krijgen. Deze 6-0 moest volgens Hamer ‘geen incidenteel succesje zijn, maar de norm’. “Tegen Wijthmen was het niet zo sprankelend als tegen Wilsum, maar dat had te maken met de tegenstander. Wijthmen stond organisatorisch goed”, aldus Hamer.

Zalk nam vanaf het begin het initiatief, maar had moeite om wat te creëren. De thuisploeg had een dood spelmoment nodig om de wedstrijd open te breken. De Wijthmen-goalie had in de 35ste minuut moeite met een vrije trap van Aart Schreuder. Vervolgens profiteerde Gerben Hamer. Twee minuten later kwam Zalk op 2-0. Michel Hamer bediende Aart Schreuder op maat, die vervolgens de 2-0 aantekende.

Na rust kroop Wijthmen wat meer uit de schulp. Zalk raakte niet in de war en bleef gemakkelijk op de been. Evenals in de eerste helft werd nauwelijks iets weggegeven. In de 60ste minuut maakte Aart Schreuder zijn tweede van de middag uit een vrije trap. Daarna liep Zalk nog weg naar 4-0. Nadat Shaan Tasneem werd neergelegd, benutte Michel Hamer de toegekende strafschop.

Door de zege profiteerde Zalk maximaal van een misstap van VSW. De ploeg uit Windesheim verloor bij Noord Veluwe Boys. VSW is op basis van een beter doelsaldo nog wel koploper, maar Zalk en ook Kampen staan nu in punten gelijk met VSW.