Afbeelding
Frans Habekotté

Julian de Ruiter: ‘Ik heb gekozen voor ambitie’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Medio februari werd bekend dat Julian de Ruiter aan het einde van het seizoen vertrekt bij DOS Kampen en gaat spelen bij derdedivisionist DVS ’33 Ermelo. Volgens De Ruiter was dat zeker geen gemakkelijke beslissing. “Ik heb alles te danken aan DOS, maar ik wil beter worden. Ik heb gekozen voor ambitie.”

Want De Ruiter wil zich verder ontwikkelen en denkt dat dat uitstekend kan bij de club uit Ermelo. De club speelt drie klassen hoger. “Maar dat is alleen maar mooi. Ik train straks drie keer per week en hoopt daardoor stappen vooruit te maken.”

Eerder maakte Daniël van Warven ook de stap van Kampen naar Ermelo. De Ruiter ging niet over één nacht ijs en sprak met diverse mensen. Ook met de hoofdtrainers Edwin Kwakkel en Marcel Post van DOS. ‘Als je voor ons wedstrijden beslist, moet je gaan’, kreeg De Ruiter van het trainersduo te horen.

De Ruiter rekent erop dat hij geduld moet hebben. “Ik kom in een talentenpoule en ga ‘1-op-1-trainen op mijn kwaliteiten. De selectie bestaat uit 23 spelers. Voor elke positie zijn twee spelers. Die moeten het uitvechten wie er elke week spelen in het eerste. In het begin zal ik niet zoveel spelen. Het mooiste zou zijn als ik er over drie á vier maanden kan staan. Ik kan ook spelen in het tweede of onder 23. Maar het liefste natuurlijk in het eerste. Daar werk ik naar toe.”