Afbeelding

VV Kampen pakt op de valreep punt tegen SEH

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – VV Kampen moest zaterdag na zes overwinningen op rij genoegen nemen met een gelijkspel. Tegen SEH werd het 2-2 en daar mocht Kampen niet over klagen, want de laatste Kamper treffer viel in de 90ste minuut. “Soms moet je tevreden zijn dat je niet verliest. We zijn twee keer achter gekomen en scoorden in de slotfase de gelijkmaker. SEH is geen verkeerde ploeg. Als je dan achter komt, is het toch lastig voetballen”, aldus Kampen-trainer Arjan ten Hove.

Kampen kwam in de 11e minuut op achterstand. Volgens Ten Hove hebben zijn spelers in korte tijd veel meegemaakt. “De roerige wedstrijd tegen Dieze West. Daarna moeten we afgelopen dinsdag alle zeilen bijzetten voor een goed resultaat tegen CSV ’28. Dat heeft veel energie gekost. Dat zag je vandaag terug in het begin. We hadden moeite om in de wedstrijd te komen. Het doelpunt van Max van Moll gaf ons een zetje.”

Deze treffer viel in de 22ste minuut. Daarna ging het gelijk op. Na rust bepaalde Kampen het spel, zonder tot kansen te komen. Vervolgens was de eerste kans voor SEH gelijk raak. Kampen moest weer in de achtervolging. Ten Hove besloot één op één te gaan spelen en dat werd beloond. In de 90ste minuut zette Kevin Veger goed door aan de zijkant en leverde vervolgens een goede voorzet af. Ludgene Miquel tekende vervolgens voor de late gelijkmaker.

Door de nederlagen van 't Harde bij HTC en CSV '28 bij Dieze West deed Kampen toch goede zaken. "Dan kun je eigenlijk wel spreken van een gewonnen punt", aldus Ten Hove.