Tweede plek voor ongelukkige Vinke

WIERDEN – Ivar Vinke heeft vorige week een tweede plek behaald bij de Provinciale Jeugd Kampioenschappen Tennis in Wierden. De 13-jarige Kampenaar had echter pech. In de gewonnen halve finale raakte hij zo geblesseerd dat hij een dag later niet in staat was om de finale te spelen.

In de categorie tot en met 14 jaar was Vinke als eerste geplaatst. Daardoor was hij vrijgesteld voor de eerste ronde en begon hij in de kwartfinale. Deze wedstrijd wist hij gemakkelijk te winnen tegen Stan Bekendam uit Bathmen (twee keer 6-0).

In de halve finale moest Vinke het opnemen tegen Jeroen Fransen uit Enschede. De tennisser van KJLTC domineerde ook in deze wedstrijd en won wederom met ruime cijfers (twee keer 6-1).

Toch verliep de wedstrijd voor Vinke niet zonder problemen. Hij verstapte zich en liep daarbij een achillespeesblessure op. Hij speelde de wedstrijd nog wel uit in de hoop dat de blessure mee zou vallen.

Dat bleek niet het geval. Op de finaledag bleek Vinke niet te kunnen spelen, zodat hij met een walk-over genoegen moest nemen met een tweede plek . De titel ging naar Jasper Vorgers uit Almelo.