Afbeelding

Almere College uniek in gepersonaliseerd leren

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Almere College biedt onderwijs dat het maximale uit de leerling haalt met gepersonaliseerd leren. Het ontdekken en het ontwikkelen van je talent staat centraal, de weg daar naartoe is individueel. Er wordt per leerling zoveel mogelijk maatwerk geleverd, zonder de onderwijsdoelen uit het oog te verliezen. Dat gebeurt op zowel de locaties VIA (vmbo-Basis-Kaderberoepsgerichte leerweg) als op Marinus Post (mavo/havo/vwo).

Bij gepersonaliseerd leren is de leerling eigenaar van zijn of haar leerproces. De verantwoordelijkheid om de eigen leerdoelen te halen ligt bij de leerling. De leerling wordt daarbij ondersteund door een coach. De coach spreekt elke week met de leerling over verschillende onderwerpen. ‘Daarbij hebben we het over of de leerling doelgericht te werk gaat. Vragen die daarbij de revue passeren zijn: Hoe zijn je resultaten? Ga je genoeg vooruit? Aan welke doelen ga je deze week werken? Wat heb je nodig om deze doelen te behalen?’ legt docent Engels en coach Jacquelien van Putten van de Marinus Postlocatie uit.

De wekelijkse gesprekken zijn zowel voor de leerling als de docent/coach van meerwaarde. Jacquelien van Putten: ‘Het geeft mij als coach en als docent heel veel inzicht in wat de leerling bezighoudt. Ik leer ze heel goed kennen. Het is fijn dat die tijd ook echt elke week beschikbaar is. We kunnen plannen maken en bijhouden. De doelen die de leerlingen stellen, kunnen heel verschillend zijn en zijn daarmee persoonlijk.’

Meer weten over het gepersonaliseerd leren op het Almere College?

https://www.almerecollege.nl/via
https://www.almerecollege.nl/marinus-postlaan

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29