Afbeelding
attest communicatie

‘Voel je thuis bij Eetkamer De Tijd’

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie
KAMPEN - Nog heel even en dan viert ze een jubileum. Want Anne-Mieke Kolhoff is haar vijfde jaar als uitbater van Eetkamer ‘De Tijd’ ingegaan. Een plek waar gastvrijheid, gecombineerd met een lekker hapje en een drankje, de boventoon voert. ‘Maar je kunt hier ook, in de avond, een besloten (verjaardags)feest, jubileum of vergadering houden’, vertelt ze. En natuurlijk serveert ze haar gasten dan het allerliefst ook nog een heerlijke Flammkuchen, dé specialiteit van Eetkamer ‘De Tijd’.


‘In Kampen kun je op veel plekken lekker eten. Toch ben ik vier jaar geleden, om een eigen plekje te creëren waar mensen tot rust kunnen komen en onbezorgd kunnen genieten van elkaars gezelschap, met Eetkamer ‘De Tijd’ gestart’, zo vertelt Anne-Mieke. ‘In de Eetkamer kan je lekker eten, drinken, praten, lachen en genieten van een heerlijk broodje, borrelhapjes of een overheerlijke Flammkuchen.’

Flammkuchen
Anne-Mieke heeft er alles aan gedaan om een laagdrempelige horecagelegenheid te creëren. Een plek met sfeer. ‘Ik geniet als ik zie dat mensen zich hier thuis voelen’, zegt ze. ‘De stamtafel, die je bij binnenkomst meteen ziet staan, zorgt ervoor dat je, ook als je alleen komt, je je niet alleen hoeft te voelen. Je kunt altijd aanschuiven bij anderen en zo gezelligheid vinden.’ Want ‘je thuis voelen’ is voor Anne-Mieke een belangrijk doel van Eetkamer ‘De Tijd’. Een kopje koffie, thee, of een speciaal biertje; ze heeft het allemaal. Natuurlijk ‘moet’ je, als je hier eenmaal zit, ook haar specialiteit proeven: de flammkuchen. ‘Flammkuchen hebben een knapperige bodem belegd met verse ingrediënten. Je kunt heel veel verschillende Flammkuchen op onze kaart vinden, zodat er altijd een smaak bij zit die jou het beste past’, weet ze. Naast de Flammkuchen serveert Eetkamer ‘De Tijd’ verschillende soorten belegde broodjes, diverse soepen, broodjes hamburger, maar ook hapjes uit de frituur, zoals lekkere borrelhapjes.

Vergadering en partijtjes
Overdag kun je bij de Eetkamer ook terecht voor een high tea, high wine of high beer. Hierbij worden gepaste hartige en zoete hapjes geserveerd. ‘De laatste tijd hebben we erg veel mensen die ’s avonds bij ons een vergadering beleggen of een verjaardagsfeest vieren’, vertelt ze. ‘Wees gerust: je bent dan als groep alleen in onze Eetkamer. Tenslotte sluiten we voor het reguliere publiek, afhankelijk van de drukte, rond zeven uur ’s avonds de deur. Dat betekent dat onze gelegenheid daarna is te gebruiken als vergaderruimte en feestlocatie. Ook kun je er je babyshower, verjaardag of jubileum vieren.’ De eetkamer wordt op zo’n moment omgetoverd tot een ware feestzaal. ‘Van tevoren spreken we af wat er geschonken en gegeten gaat worden en komen we met de organisatie een vaste prijs per persoon overeen.’ Daarmee is het gegarandeerd feest!
Dat geldt ook voor de zogenoemde ‘Bandjesavond’, die twee keer per jaar plaatsvindt. ‘Tijdens deze avonden treden er her en der in de Kamper horeca allerlei bandjes op. Ook wij doen daar aan mee.’

Kinderen en terras
In de Eetkamer wordt ook gedacht aan de kinderen. ‘We hebben voor de kinderen een fantastische speelplek. Terwijl de (groot)ouders rustig genieten van de lunch of van hun kopje koffie, kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de speelkelder.’ Vanaf de zitplekken beneden, kunnen ouders - door de ramen in deze ‘kelder’ - nog steeds een oogje in het zeil houden, terwijl het geluid van de spelende kinderen nauwelijks tot de rest van de Eetkamer doordringt. Wel zo prettig voor iedereen.

Bij mooi weer kunnen de bezoekers ook buiten op het terras een comfortabel plekje vinden. ‘Ons terras staat op het mooiste pleintje van Kampen. Zodra de zon begint te schijnen, weten de mensen het te vinden en genieten ze van de sfeer van ons plein, en natuurlijk van ons lekkere eten en drinken.’ Hier, op de Botermarkt kunnen bezoekers bovendien tijdens de Kamperui(t)dagen extra sfeer proeven. ‘Dan hebben we hier op het plein ‘s avonds livemuziek dat tot middernacht voor veel gezelligheid zorgt.’ Een buitentap zorgt er dan voor dat je nooit lang op je drankje hoeft te wachten.

Eetkamer De Tijd
Anne-Mieke Kolhoff
Broederstraat 17
Tel. 06-15419630
www.eetkamerdetijd.nl