Afbeelding
Foto Tennekes

Geen Kamper Stripfestival, wel speciale bevrijdingsuitgave

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het coronavirus fungeert dit jaar voor veel evenementen als spelbreker, ook voor het Kamper Stripspektakel. De 22ste editie van het populaire evenement gaat dit jaar niet door op zaterdag 15 augustus en is verplaatst naar zaterdag 21 augustus 2021. Pleister op de wonde is de speciale bevrijdingsuitgave die na Pinkeren is uitgebracht in een oplage van tweeduizend exemplaren.

Misschien heeft u het al gezien. Een van de vrachtwagens van IJzerman Kampen is voorzien van nieuwe reclameboodschap in de vorm van de prachtige tekening van Eric Heuvel, waarop duidelijk staat vermeld dat het populaire evenement een jaar is verplaatst. Deze tekening vormt ook de voorkant van de speciale bevrijdingsuitgave die is uitgebracht.

Nadat het Kamper stripspektakel voor dit jaar werd geschrapt, kwam ook de speciale bevrijdingsuitgave op losse schroeven te staan. Dankzij de steun van het comité ’We’ll Meet Again en een aantal ondernemers bleek het toch mogelijk om het magazine aan te bieden. En daar is de organisatie van het Kamper Stripspektakel heel erg blij mee. “Het is een heel leuk boekje geworden. Een echt collectors item. Met boeiende artikelen uit 1945, zoals een interview met iemand die het ‘Jappenkamp’ heeft overleefd. Een stripquiz, een kleurplaat en een bijdrage van vijf jonge striptekenaars”, spreekt Paul Reichenbach namens de organisatie.

Hij betreurt het dat het Kamper Stripspektakel dit jaar niet door kan gaan. “Elk jaar hebben we veel tekenaars. Er komt altijd veel publiek op af. Het is jammer dat we de mensen nu in de steek moeten laten. We hadden een leuk programma samengesteld met 75 jaar bevrijding als thema, 75 jaar Suske en Wiske en een teletijdmachine waarmee we de bezoekers 75 jaar terug in de tijd zouden brengen. Het gaat allemaal niet door, maar volgend jaar gaan we er weer tegenaan.”