Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Kamper horeca blij met steun Van Kesteren, Van Dijk Bikes en BrugMedia

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In deze coronatijd heeft de horeca het vreselijk moeilijk. Daarom is voorzitter Remmert Krantz van de Stichting Kamper Horeca blij met de steun van Renault van Kesteren, Van Dijk Bikes en BrugMedia. Weekblad De Brug zette een actie op touw, waarbij lokale ondernemers de horeca ondersteunen. Beide Kamper bedrijven kopten de voorzet prima in.

Renault-dealer van Kesteren en Van Dijk Bikes sponsoren samen met BrugMedia twee hele pagina’s in De Brug. Deze pagina’s zijn bedoeld voor de lokale horeca. Eigenaar Wimfried van Kesteren vindt de steun volkomen logisch. “Als bedrijf willen we altijd wat terugdoen voor alle Kampenaren. Dat doen we normaal gesproken bijvoorbeeld via het sponsoren van evenementen, maar die gaan nu niet door. Op deze manier kunnen we toch wat terugdoen.”

Verschillende bedrijven hebben het erg lastig door de coronacrisis. Van Kesteren: “In het begin van de crisis ging het bij ons ook slecht, maar het trok weer bij. Het jaar is bijna voorbij en voor ons is het goed afgelopen.” 

Eigenaar Michel van Dijk van Van Dijk Bikes deed goede zaken. “Sportscholen gingen dicht. De mountainbikes en racefietsen waren niet aan te slepen.” Van Dijk en Van Kesteren zagen de zorgen bij horecaondernemers steeds meer toenemen.
“De horeca is het cement van de samenleving. Je mist heel veel sociale contacten die je normaal gesproken in de horeca hebt. Dat onderschatten mensen. In de horeca kom je vrienden en bekenden tegen”, zegt Anja Bos, de vrouw van Michel van Dijk. Zij begon in augustus Bed & Breakfast Tussen de Poorten.

Remmert Krantz, eigenaar van Stichting Kamper Horeca en eigenaar van De Bastaard, is blij met het initiatief. “Het is super dat deze bedrijven op deze manier de Kamper horeca een hart onder de riem steken. De Plantage is een horecaplein, maar nu ziet het er heel triest uit.”


Gerard Meijeringh