Afbeelding
Aangeleverd

Het kiezen van een basisschool is een belangrijk moment!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je kind gaat naar de basisschool: een grote stap! Als ouder wil je natuurlijk de beste school voor je kind. Ben je nieuwsgierig naar De IJsselster?
De IJsselster is een katholieke basisschool in IJsselmuiden. Door het kleinschalige karakter is de school uniek in zijn soort. Het grote voordeel van een kleine school is dat leerlingen en leerkrachten elkaar goed kennen.

Hoe kies je een goede basisschool voor je kind?

Het begrip ‘beste school’ betekent natuurlijk voor iedereen wat anders. Goede resultaten, een goede beoordeling van de onderwijsinspectie, een school waar veel aandacht is voor kinderen of waar veel plezier gemaakt wordt.

Bij De IJsselster zijn we open en vertrouwen is een belangrijke waarde. ‘Wij vinden het belangrijk dat leerkrachten en leerlingen elkaar zien en de ruimte geven, maar ook voor elkaar zorgen en eerlijk zijn’, vertelt Roderick Dijk, de nieuwe directeur. Hij vervolgt: ‘Als je de school binnen loopt, ervaar je direct de sfeer van de school. Het leerplein met de boom weerspiegelt het open karakter van de school. Leerkrachten en leerlingen ‘zien’ elkaar.’

IJsselster scoort zeer goed

In april bracht de Onderwijsinspectie een bezoek aan De IJsselster. Zij beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs en wil graag weten hoe basisscholen de groei van leerlingen in beeld houdt. ‘De inspecteur was zeer tevreden. De leeropbrengsten zijn hoog! Er is een duidelijke structuur in de zorg, het analyseren en de vervolgstappen. Dit ziet hij terug op school- en leerling niveau’, vertelt leerkracht Noor Bos. Volgens de onderwijsinspecteur kijkt de IJsselster goed naar waarom een kind stagneert en naar de kinderen die grote sprongen maken. Het team van De IJsselster vindt het belangrijk te kijken naar de talenten en mogelijkheden van elk kind, een kind is meer dan de opbrengsten van taal, rekenen en lezen. Culturele educatie en creatieve ontwikkeling spelen een centrale rol in het onderwijsaanbod.

Een compleet beeld krijgen van De IJsselster?

Kom eens, samen met je kind, een kijkje nemen op De IJsselster. Zo kun je de sfeer proeven. Ons team beantwoordt graag al je vragen. Neem contact met ons op:

Basisschool De IJsselster
Groenendael 227
8271 EM IJsselmuiden
038 331 90 33