Afbeelding

Ambachtelijke slager bij C1000 Kuiper

Partnerbijdrages

C1000 Kuiper beschikt nog steeds over een ambachtelijke slager. ?Ik zit al dertig jaar in het vak?, vertelt slager Dik van de C1000 in de Doctor Damstraat. ?Vanaf mijn vijftiende zit ik al in het vlees. Ik ben, net als iedereen, begonnen met schoonmaken.? Net als zijn vader wilde hij slager worden. Daarom ging hij de Slagersvakschool in Utrecht volgen. Met succes rondde Dik die opleiding af en inmiddels is hij al 26 jaar werkzaam in de C1000-formule.

Nog steeds weten de mensen, volgens hem, de weg te vinden naar de ambachtelijke slager in de supermarkt. ?Bij de moderne supermarkten zie je steeds meer dat de slager verdwijnt, hier is blijkbaar nog steeds die behoefte. Kampen kent ook nog steeds wel traditionele klanten?, zegt slager Dik. ?Mensen kunnen hier advies krijgen, en ze mogen altijd vragen of ze een stukje vlees afgesneden kunnen krijgen.? Slager Dik is dan ook erg te spreken over de klandizie. Daar staat ook wat tegenover: ?Wij hebben dan ook goeie rookworst en goeie balkenbrij, ook weer gemaakt door een ambachtelijke slager.? Met die balkenbrij heeft de C1000 deze week een actie, die elders in deze krant te vinden is.

C1000 Kuiper
Dokter Damstraat 15
(038) 33 70 390.