Almere College Kampen, De kans voor jou

Partnerbijdrages

?Op het Almere College blijven leerlingen hun hele middelbare schooltijd in hetzelfde gebouw en worden gezien, gekend en gehoord. Kleinschaligheid is de kracht!?, aldus de school die zich kenmerkt door geborgenheid en korte lijnen. ?Daardoor is maatwerk mogelijk.?

?Met betrokken docenten en een goede begeleidingsstructuur biedt men ook aan kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte optimale kansen. Na wederom uitstekende examenresultaten (totaal slaagde 94 procent van de Vmbo-Mavo-Havo-Vwo kandidaten red.) vorig schooljaar is het Almere College ook dit schooljaar weer vol energie van start gegaan.?

Op de VMBO-locatie VIA aan de Flevoweg werden voor alle leerlingen laptops aangeschaft. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op individuele wensen en daardoor krijgt elke leerling optimale kansen op ontwikkeling. Op de Mavo-Havo-Vwo locatie aan de Marinus Postlaan (MP) is het tweede jaar van de iPad pilot ingegaan. Leerlingen in de Vwo 1 en 2 klas werken allemaal op een tablet. Daarnaast worden de docenten geschoold in het gebruik van de iPad in de lessen.

?In de kansklassen Mavo-Havo en Havo-Vwo op de MP krijgen leerlingen twee jaar de kans om te ervaren of ze onderwijs op een hoger niveau aankunnen. Met recht kan gezegd worden: Almere College Kampen, De kans voor jou!?