Go Ahead geeft tegenstander les in effectiviteit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen had zaterdag aan een helft genoeg om DOS '37 over de knie te leggen. De 3-0 voorspong met rust kwam niet meer in gevaar en werd uiteindelijk nog iets verder uitgebouwd: 4-0. Met name in de omschakeling waren de voetballers van Go Ahead heer en meester. ?Wij wisten dat we daar DOS '37 pijn konden doen en dat pakte in de wedstrijd ook wel zo uit?, blikte trainer Marcel van der Steege terug. Hussein Raza maakte in de 11e minuut de 1-0 en had niet lang daarna bijna de 2-0 gemaakt. De Kowetters hielden het duel goed onder controle. Toch hadden ze een gelukje nodig om de score te verdubbelen. Kevin Smit wilde in de 38e minuut een voorzet geven, maar de wind kreeg vat op de bal en verdween met het nodige fortuin in het doel van DOS '37. Vijf minuten later scoorde Raza zijn tweede. DOS '37, dat al in het bezit is van een periodetitel, hoefde na rust niet meer zo nodig. De Go-Ahead-spelers probeerden nog wel het niveau van de eerste helft te evenaren, maar met een meer dan comfortabele voorsprong ontbrak ook bij de Kampenaren het echte vuur. Van der Steege: ?De tweede helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan. De tegenstander kreeg nog wel een grote kans om de 3-1 te maken. Uiteindelijk komen wij dan nog op 4-0 dankzij een doelpunt van Christian van de Worp waarbij de keeper van DOS '37 niet vrijuit ging.?Belangrijker dan dat vond de oefenmeester dat debutant Laurens van Keulen zich knap staande hield. ?Hij heeft een prima wedstrijd gespeeld en was nog een keer dicht bij een treffer.? Jurrian Zandbergen, die met een lichte blessure op de bank zat, hoefde niet te worden ingebracht. ?De vorige keer hadden we hem echt nodig. In geval van nood zou ik ook nu een beroep op hem hebben gedaan, maar dat was gelukkig niet nodig.?