Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Het lekkerste vlees voor de barbecue!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het barbecue-seizoen is inmiddels alweer aan de gang. Dat betekent dat we volop buiten kunnen genieten van heerlijk eten. Wil je het dit jaar echt goed aanpakken en dus nadenken wat voor stukken vlees je op de grill doet, zodat je indruk kunt maken op je familie en vrienden die komen eten? Lees dan gauw verder, want in dit artikel verklappen we welke stukken vlees vast en zeker in de smaak zullen vallen als je deze inslaat voor het volgende barbecuefeestje!

1. Procureur

Heb je weleens gehoord van procureur? In de culinaire wereld verwijst een procureur naar een stuk varkensvlees dat afkomstig is van de nek en de schouder van het varken. De heerlijke smaak en de malse textuur van het vlees zijn het directe gevolg van voldoende bewegingsvrijheid en een speciaal samengesteld dieet, bestaande uit een variatie aan Limburgse granen. De sappigheid en rijke smaak lenen zich perfect voor het bereiden van pulled pork of geroosterd varkensvlees. Met andere woorden: ideaal voor bij de barbecue dus!

2. Ribeye

Een heerlijke ribeye steak mogen we natuurlijk ook niet overslaan. Met zijn mooi gemarmerde structuur en zachtheid zorgt dit vlees voor een smaakexplosie bij elke hap. De marmering van vet zorgt voor extra malsheid en een rijke smaak. De hitte van de barbecue zorgt voor een heerlijk knapperig korstje terwijl het vlees van binnen sappig blijft. Ribeye kopen is dus een goed idee voor liefhebbers van smaakvol vlees van de grill.

3. Spareribs

Spareribs zijn ook goed om op de barbecue te bereiden. Het vlees van de spareribs is net als de ribeye rijkelijk gemarmerd, wat ook hier weer zorgt voor een heerlijke smaak en sappigheid. De langzame bereiding op de barbecue zorgt ervoor dat het vlees mals wordt en van het bot afvalt. Het rokerige aroma en de knapperige textuur die ontstaan tijdens het grillen geven de spareribs een onweerstaanbare smaak. Bovendien bieden spareribs veel mogelijkheden voor marinades en sauzen, waardoor je eindeloos kunt variëren en je eigen unieke smaak kunt creëren. Kortom, spareribs op de barbecue zijn een waar culinair genot voor liefhebbers van sappig en smaakvol vlees.

4. Saucijsworst

Worsten zijn ook altijd populair op barbecue-feestjes. Saucijsworsten zijn lekker gekruid en zijn snel en gemakkelijk te bereiden. Het grillen op de barbecue geeft de saucijsworsten een heerlijk rokerig aroma en zorgt voor een knapperig korstje aan de buitenkant. De hitte van de barbecue zorgt ervoor dat het vet in de worst smelt, waardoor het vlees extra sappig en mals wordt.

5. Brisket

We sluiten onze top 5 barbecue-vlees af met een brisket. Dit vlees is afkomstig van de borst van het rund. Het is een veelzijdig stuk vlees dat perfect is om op de barbecue te bereiden. Met zijn stevige textuur en rijke smaak is brisket geliefd bij barbecuefanaten over de hele wereld. Door het langzaam te roken en te garen op de barbecue, wordt brisket heerlijk zacht en juicy. Het vlees absorbeert de rokerige aroma’s en ontwikkelt een heerlijke korst aan de buitenkant.

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 18 uur geleden