GBK verbolgen over zomersluiting Sonnenberch

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Zwemmers uit IJsselmuiden die in de zomer een frisse duik willen nemen, moeten sinds kort de brug over naar Kampen. Sonnenberch heeft tijdens de zomervakantie de deuren enkele weken gesloten. Dit tot groot ongenoegen van de fractie van GBK die vindt dat deze maatregel eraan bijdraagt dat jongeren minder gaan bewegen.

"De openingstijden van  zwembad Sonnenberch zijn de laatste jaren met meer dan 33 procent verminderd", aldus de partij op haar website. "Nu een kleine week voor de bouwvak wordt een artikel geplaatst in weekblad De Brug, waar tussen de regels door wordt medegedeeld dat het zwembad Sonnenberch is gesloten."

De partij heeft de indruk dat dit een manier is voor het college van burgemeester en wethouders om Sonnenberch langzaam maar zeker af te stoten. "Al geruime tijd is het College van B en W bezig zich te ontdoen van het Zwembad Sonnenberch. Nog niet zolang geleden zijn de contracten met Sportfondsenbad opgezegd, om een nieuwe weg in te slaan in verband met het nieuw te bouwen zwembad De Steur in Kampen." Om even later te vervolgen. "Gemeente Belang Kampen wil het zwembad in IJsselmuiden gewoon behouden voor de bevolking van IJsselmuiden en in het bijzonder voor de jeugd."


De angst van GBK is vooral dat de jongeren door de maatregel in de zomervakantie minder gaan bewegen. Zeker nu ook IJVV in IJsselmuiden een jeugdstop heeft ingesteld. "Nu laten we de jeugd niet meer zwemmen en bewegen. Moeten we wachten tot we toestanden krijgen zoals in de gemeente Urk? Dan gaat het aanzienlijke meer kosten."


Volgens het college van burgemeester en wethouders is het niet de beslissing van de gemeente om het zwembad in de zomermaanden te sluiten. "Dat is een beslissing van sportfondsen Kampen", aldus burgemeester Bort Koelewijn. "In de zomermaanden zijn er te weinig mensen die in IJsselmuiden komen zwemmen. Daar moeten ze het toch vooral hebben van groepen zoals scholen en die zijn er niet veel in deze tijden."


Overigens zou de sluiting volgens het college niet als een verrassing hoeven komen. Wethouder Lidi Kievit: "Deze maatregel nemen ze bijna iedere zomer en ook vaak rond de kerstvakantie. Er is dan gewoon te weinig te doen".