Kamper rapper in finale Stairway

Partnerbijdrages

KAMPEN - De Kamper rapper Guido Faas staat in de finale van Stairway to Hedon, een wedstrijd voor beginnende, jonge, bands uit de kop van Overijssel. Op donderdag 1 december nemen de finalisten het in Hedon na vijf voorrondes tegen elkaar op in de ontknoping van de talentenjacht. De hoofdprijs is een plek in het voorprogramma van een band in Hedon.

Begin oktober werd er een selectie gemaakt uit de inschrijvingen voor Staiway to Hedon. In Popfront Zwolle, de Buze Steenwijk, Het Vliegende Paard, 't Ukien Kampen en Level Z Stadshagen namen in totaal 21 bands het tegen elkaar op. Door middel van een jury en publieksstemmen kwamen uiteindelijk Blind Rose, A Letter Home, Guido Faas, Userius en Fiber als winnaars uit de bus.

Tijdens de finale is er een professionele jury aanwezig die beoordeelt op uitstraling, muzikaliteit en performance. De uiteindelijke winnaar krijgt een plek in het voorprogramma van een grote act in Hedon, die past bij het genre van de winnaar. De jury denkt het 1 december moeilijk krijgen, 'want het niveau van de finalisten van dit jaar is erg hoog. Hedon verwacht dan ook zeker dat we nog meer gaan zien van deze bands.'

De finale begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk.