Afbeelding

Het seizoen is weer begonnen

Partnerbijdrages

Het volkstuinseizoen is weer begonnen. Bij Boerderijwinkel Vahl is dat te merken, want het is al druk met de verkoop van plantmateriaal.

Er is van alles te koop; pootaardappelen, groenteplanten, groentezaden, bloembollen, bloemzaden, kunstmest, potgrond en nog vele andere artikelen. De prijzen zijn scherp omdat de planten rechtstreeks van de kwekers komen en er dus geen tussenhandel tussen zit. "U krijgt gratis advies voor het aanleggen van een moestuin omdat wij het belangrijk vinden dat u weet hoe de producten groeien", aldus Arjen Vahl.

"Zelf zijn wij bezig met het 4e seizoen waarin gewerkt wordt met de biologische bodemverbeteraar Condit. Dit wordt in combinatie met stalmest of compost over het land gestrooid en zorgt ervoor dat de balans in de bodem weer terug gevonden wordt. De resultaten zijn goed zichtbaar; er zit veel bodemleven in de grond en de structuur is erg goed voor de planten. Op deze manier zijn de planten sterker opgewassen tegen ziektes en plagen, zodat er aanzienlijk minder gespoten hoeft te worden. Het gebruik van kunstmest wordt ook sterk teruggedrongen."

Vahl hoopt iedereen spoedig te ontmoeten in de boerderijwinkel, waar naast de volkstuinartikelen, het gehele assortiment aardappelen, groenten, fruit en streekproducten, het hele jaar door, te verkrijgen is.