Vlnr: Gert
Vlnr: Gert

‘t Trappetje maakt nieuwe start

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De bekende lunchroom 't Trappetje aan de Oudestraat 25 in Kampen maakt met ingang van maandag 9 oktober een nieuwe start. Na zeventien jaar komt de zaak in andere handen. Mariska en Richard Schemmekes mogen zich de nieuwe eigenaren noemen en nemen het horecabedrijf stevig onder handen. Vanwege een verbouwing is de zaak is de zaak vanaf 1 oktober een week gesloten.

Voor Mariska en Richard Schemmekes is het een droom die uitkomt. "Ik heb ooit in 't Trappetje gewerkt", vertelt Mariska. Daarom is het voor haar extra speciaal dat ze samen met Richard binnenkort de zaak overneemt. Voordat ze daadwerkelijk van start gaan, wordt de zaak eerst grondig verbouwd. "De zaak wordt volledig heringericht. Ook gaan we de menukaart een beetje veranderen" vertelt Richard.

Mariska en Richard leggen straks de nadruk op eigentijdse eigengemaakte producten. "Maar de koffie met slagroom, likeur, een glaasje, een koekje en een chocolaatje blijft ongewijzigd. Bovendien blijft 't Trappetje een lunchroom. We gaan op dezelfde voet verder, maar wel op onze eigen wijze", aldus Richard.

Op 9 oktober openen Mariska en Richard de deuren, maar dan zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. Dat heeft er mee te maken dat het desbetreffende pand een monument is. Daarom vindt de openingsactie op een later tijdstip plaats.

Afgelopen zaterdag kwam er een einde aan de periode van de familie Wijsman in 't Trappetje. Gert en Henny Wijsman runden de zaak maar liefst zeventien jaar en deden afgelopen zaterdag voor het laatst de deur achter zich dicht. De twee gaan van hun pension genieten. "Het is mooi geweest. We hebben een leuke klantenkring gehad. Ik wil iedereen bedanken voor de aanwezigheid in 't Trappetje en wens Mariska en Richard Schemmekes veel succes", besluit Gert Huisman.