Afbeelding

René Vermeij haalt 3e prijs bij Desem Award!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

René Vermeij, De Echte Bakker in Kampen heeft de derde plaats behaald bij de Desem Awards in de categorie ongevuld desembrood. René Vermeij deed al vaker mee aan deze keuring en scoort altijd in de top.

De strijd om de Desem Awards werd dit jaar gestreden bij Davo Stadsbrouwerij in Deventer en Brouwerij Maximus in de Meern. Niet geheel toevallig omdat brood en bier een gemeenschappelijke deler hebben, namelijk fermentatie. In het prijswinnende brood van René Vermeij zijn de gemoute graankorrels en zaden geweekt in bier.

De keuring werd uitgevoerd door Boulanger en lid van het Nederlands BoulangerieTeam, Gerard Vreugdenhil en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner en desemspecialist Puratos. Zij spreken van een goed niveau van de inzendingen. Vreugdenhil: “Het brood van René Vermeij had een heerlijke smaak en aroma. Dat is een belangrijk onderdeel bij desembrood.”

“Ik had wel gehoopt op een prijs maar als het dan echt zo is geeft dat heel veel voldoening.” René maakte voor de competitie een ongevuld brood met gemoute gerstkorrels en zaden geweekt in bier voor een extra intense smaak en voor het gevulde brood een desembrood met olijven. Ook met het gevulde desembrood met olijven eindigde hij in de top van het klassement.

René scoort al jaren hoog met zijn desembroden, zowel gevuld als ongevuld en mag zeker als specialist gezien worden.

Het desembrood met bier is natuurlijk al volop te proeven in de winkels van Vermeij en met een flesje bier en een setje bierviltjes is het een heerlijk Vaderdagcadeau.

Echte Bakker René Vermeij
Vloeddijk 46 & Docter Damstraat 109
Kampen

http://www.renevermeij.echtebakker.nl/