Na de vermissing is Van den Belt nog op camerabeelden gezien.
Na de vermissing is Van den Belt nog op camerabeelden gezien. Politie Kampen

Botresten gevonden van vermiste Dirk van den Belt

112

Op de bodem van de Noordzee hebben vissers botresten opgevist van Dirk van den Belt (85) dat meldt www.kampernieuws.nl. De site stelt dat uit een DNA-overeenkomst is vastgesteld dat het gaat om de vermiste man uit Kampen. Van den Belt vertrok in april 2018 vanuit zijn woning in Kampen en bleef daarna spoorloos. De vissers hebben de vondst direct gemeld bij de politie. De nabestaanden zijn afgelopen week op de hoogte gebracht door de politie die een misdrijf uitsluit.

Lees het volledige verhaal op Kampernieuws.nl.

De nabestaanden van ‘opa Dirk’ zijn deze week op de hoogte gebracht door de politie. Jarenlang wist niemand wat er met Van den Belt gebeurd was. Hij verdween op zondagochtend in april 2018 toen hij een eindje ging wandelen vanuit zijn woning aan de Vermuydenstraat. Dat deed hij wel vaker. Alleen deze keer kwam hij niet meer thuis.

De familie zette een zoek-actie op, maar kreeg in 3,5 jaar enkel twee concrete tips. Hij zou enige dagen na de vermissing op station Duivendrecht en Alkmaar gezien zijn. Deze week kregen zij het nieuws van de gevonden botresten te horen.

Nick de Vries

Nick de Vries