De brandweer is uitgerukt voor een brand in de Oudestraat Kampen.
De brandweer is uitgerukt voor een brand in de Oudestraat Kampen. Foto: Mitchell Boswijk

Melding woningbrand blijkt berg peuken die vlam had gevat

112

UPDATE: 01-03. Dit bericht is herschrijven met nieuwe informatie over het voorval.

KAMPEN - De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor de melding van een woningbrand in de Gasthuisstraat. Bewoners roken een brandlucht en schakelden de brandweer in. Ter plaatse bleek de lucht te zijn veroorzaakt door een grote berg met peuken die vlam had gevat.

De brand vond plaats op een dakje boven het winkelpand van de konditorei aan de Oudestraat. Buurtbewoners gooiden een tijd lang peuken door een ventilatiegat, waarna deze op een dakje van de naastgelegen konditorei neerkwamen. De peuken begonnen dinsdag te branden en ze zorgden voor een flinke rookontwikkeling.

De brandweer was met twee brandweerauto’s en een hoogwerker ter plaatse. Bij branden in de binnenstad is de uitruk altijd met groot materieel. De situatie was snel onder controle.

Claudia Poepjes van de Konditorei is geschrokken van het incident. “Ons magazijn stond vol met rook. Als het ‘s avonds was gebeurd, had dit veel slechter af kunnen lopen. Merk je dit niet op, dan kan het uitmonden in een Ziengs brand.” Waarmee zij refereert aan de felle brand die in 2011 plaatsvond in de Oudestraat en die meerdere panden verwoestte.

Nick de Vries