Afbeelding
aangeleverd

Alpha-cursus in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Wie zich herkent in vragen als “Wat is de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden? Is er iets na dit leven? Bestaat er een God?”, kan woensdag 20 januari in Kampen starten met de Alpha-cursus, een korte kennismaking met het christelijk geloof.

De begeleiders: Corianne Ymker, Marien Schouls, Jan Kees van der Hart, Johan Bosma en Marcel Tillema over de Alpha-cursus: “We willen een laagdrempelige ontspannen setting waar mensen zich thuis voelen. Mensen die misschien wel helemaal niet- of ‘half’ geloven; sceptici, twijfelaars of mensen die op zoek zijn naar vernieuwing. We deinzen er niet voor terug en willen juist met hen het gesprek aan gaan. Om ze te overtuigen van ons gelijk? Zeker niet! Als je stelling is dat God niet bestaat ben je meer dan welkom!”

Grondlegger

Deze gewaagde stelling past namelijk prima bij Alpha. De grondlegger van de Alpha cursus, Charles Marnham, wilde ooit bewijzen dat God niet bestaat. Voor hem bleek met alle bewijzen juist het tegendeel waar te zijn en daarom is hij van start gegaan met de cursus. Het primaire doel van de cursus is niet om mensen te bekeren, maar om de kennis van de cursusleden uit te breiden. De cursus richt zich dan ook uitdrukkelijk op gelovigen en op ongelovigen.

Kennismaking

De eerste avond is een vrijblijvende kennismaking met een Alpha cursus om sfeer te proeven en te ervaren of het ook wat voor je is. Er wordt eerst met elkaar gegeten, waarna een korte inleiding volgt. Daarna wordt er onder het genot van een borrel verder met elkaar gepraat. Aanvang 19.00 uur. Locatie: ‘De Zijstroom’, Bouwkamp 4 (Onderdijks).

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden