Afbeelding

Cappella Amsterdam met ‘Dromen en Passie’ in Broederkerk

Algemeen

KAMPEN - Het fameuze koor Cappella Amsterdam geeft vrijdag 14 februari onder de titel ‘Dromen en Passie’ een concert in de Broederkerk.

De mens als dromer trekt zich liever terug in zijn eigen visioenen, ver van de hectische werkelijkheid. In dit droomprogramma komen parels uit de Franse koormuziek aan bod naast verstilde werken van David Lang. De muziek van David Lang (winnaar Pulitzer Prize 2008) vindt een steeds groter publiek. Gabriel Fauré en Camille Saint-Saëns behoren tot de meest geliefde Franse componisten aller tijden en nemen het publiek in dromerige werken mee naar een andere wereld. De Psalmensymfonie ten slotte is wellicht de meest magistrale verklanking van de alom bewonderde psalm 150 door een van de meest visionaire dromers uit de 20ste-eeuwse muziekgeschiedenis: Igor Stravinsky.

Daniel Reuss, artistiek leider van Cappella Amsterdam, over het programma Dromen en passie: “De muziek in Dromen en passie raakt de mens direct. Met deze veelzijdige keuze uit het koorrepertoire willen we muren doorbreken en mens en muziek samenbrengen. Met eenvoud, zonder aan diepgang in te boeten.”

Het koor wordt op piano 4-handig begeleid door Pierre-Fabien Roubaty en Ce´line Latour-Monnier.

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Stadsgehoorzaal. De Broederkerk is binnendoor te bereiken, dus ingang via de Stadsgehoorzaal.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden