Afbeelding

CDA Kampen verrast vrijwilligers met prachtig boeket

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Zowel Hans Hollander als Henrich en Marleen Kragt kregen op Valentijnsdag een bloemetje overhandigd van CDA Kampen voor hun jarenlange inzet als vrijwilliger voor respectievelijk Duikteam De Oester en Hervormde Gemeente De Hoeksteen. Blij verrast namen ze de bloemen aan uit handen van raadsleden Jan Marskamp, Jacolien van de Wetering, Hardy Wellenberg en fractiesecretaris Niek Teune.

Het CDA heeft veel waardering voor alle vrijwilligers, omdat ze een onmisbare schakel in onze samenleving vormen. ‘’Het CDA waardeert allen die zich vrijwillig inzetten voor een club, vereniging, koor of kerkelijke gemeente. Als symbool daarvoor geven wij op Valentijnsdag een bos bloemen aan een vrijwilliger uit de Kamper samenleving. Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om twee bossen uit te delen”, zegt fractievoorzitter Jan Marskamp. Hij bezocht Hans Hollander in zijn kapsalon samen met Jacolien van de Wetering. Het kwam voor Hollander als een verrassing dat juist hij een boeket van CDA Kampen kreeg. Het CDA is van mening dat hij dit zeker verdiend heeft gezien zijn jarenlange tomeloze inzet als voorzitter van Duikteam De Oester.

Wellenberg en Teune bezochten Henrich en Marleen Kragt thuis. “Het had echt niet gehoeven. Maar we vinden het wel hartstikke leuk”, zei Marleen toen ze het boeket uit handen van Wellenberg aannam. Het echtpaar heeft al een heel aantal jaren de zorg van meerdere pleegkinderen op zich genomen. Daarnaast zijn ze actief in het jeugdwerk van De Hoeksteen. “Als er ruimte in het hart en in huis is, waarom zouden wij het dan niet doen?”, vraagt Henrich zich hardop af. Marleen stelt: “Het is voor ons vanzelfsprekend om naar een ander om te zien en te delen van dat wat je hebt.”